بولت ژورنال کرپین – دفتر برنامه ریزی
بولت ژورنال یک روش برنامهریزی است که به نظم داشتن کارها کمک میکند. این دفتر به ثبت هرچه لازم است به خاطر بسپرید، پیگیری کنید و انجام دهید، کمک میکند. این روش برنامه ریزی در واقع ارتقا یافته لیست کارهایی است که باید انجام دهید. این دفتر توسط رایدر کارول برای نخستین بار معرفی شده و راهکاری است تا در دنیای شلوغ امروز، نظم خود را حفظ کنید. بولت ژورنال امکان پیگیری کارهای گذشته، سامان دادن به حال و برنامه ریزی برای آینده را فراهم می کند. در ادامه این نوشته راجع به مزایای بولت ژورنال صحبت میکنیم و به طور خلاصه توضیح میدهیم که چه طور میتوانیم به این روش برنامه ریزی کنیم.
بولت ژورنال کرپین
چرا استفاده از بولت ژورنال مفید است؟
- این دفتر یک روش عالی است برای اینکه منظم باشید. یکی از ویژگیهای بولت ژورنال سادگی آن است.
- بولت ژورنال کمک میکند تا کارها را فراموش نکنید و لیستی نا تمام از کارها نداشته باشید.
- بولت ژورنال را میتوانید مطابق با نیازها٬ عادتها و برنامه خودتان شخصی سازی کنید.
- تمام موضوعات در فهرست هستند و به راحتی میتوانید آنها را پیدا کنید.
- نیازی به صرف زمان زیاد برای بولت ژورنال نیست.
راهنمای استفاده از بولت ژورنال
همانطور که قبلا توضیح دادیم بولت ژورنال کمک میکند تا گذشته را پیگیری کنیم، به زمان حال سامان دهیم و برای آینده برنامه ریزی کنیم. حالا می خواهیم با هم ببینیم که چه طور میتوان این کارها را انجام داد. ما در این نوشته برنامه ریزی برای مدت ۶ ماه را توضیح خواهیم داد.
تهیه فهرست
در بولت ژورنال یکی از مهمترین قسمتها فهرست است. فهرست کمک میکند که یادداشتها گم نشوند و کارها به فراموشی سپرده نشوند. فهرست در این دفتر در واقع مثل نقشه ای ما را راهنمایی میکند. با کمک فهرست میتوانیم چیزی که دنبالش هستیم را به سرعت پیدا کنیم. معمولا اولین صفحه بولت ژورنال را به عنوان فهرست انتخاب میکنند. برگه های دفتر بولت ژورنال شماره گذاری میشوند و هر موضوعی با شماره صفحه در فهرست ثبت میشود.
علامتها در بولت ژورنال
برای اینکه با یک نگاه به بولت ژورنال متوجه شوید که برنامه در چه وضعیتی قرار دارند، در بولت ژورنال میتوانید از علامتها استفاده کنید. برای این کار خوب است که صفحهای را در بولت ژورنال به تعریف علامتها اختصاص دهید و آن را در فهرست وارد کنید. برخی از علامتهای مورد استفاده در بولت ژورنال که در سایت رایدر کارول معرفی شده در ادامه آمده است:
- نقطه (.) کارهایی که باید انجام دهید
- دایره(O) رویدادها
- خط تیره (_) یادداشتهایی که میخواهید به خاطر بسپرید.
- ضربدر (×) کار انجام شده
- علامت بزرگتر (<) کوچ به آینده
- علامت کوچکتر (>) انتقال به کلکسیون
ثبت آینده (تهیه برنامه از ماههای پیشرو)
بعد از صفحه فهرست، نوبت به وارد کردن ماههای آینده است، برای اینکار صفحه را به ۶ قسمت تقسیم می کنیم و اسم هر ماه را در یک قسمت وارد میکنیم. اگر از ابتدای سال شمسی شروع میکنید از فروردین تا شهریور را اینجا بنویسید. حواستان به این موضوع هم باشد که این دفتر بر اساس نیازهای شما ساخته میشود. پس، میتوانید برنامه ریزی را برای سه ماه یا یک ماه یا هر مدتی که برای شما مناسبتر است، انجام دهید.
بعد از این که اسم ماه ها را وارد کردید، پایین صفحه شماره بزنید و این صفحه را به فهرست اضافه کنید. به این قسمت ثبت آینده می گویند.
ماه در یک نگاه (ثبت ماهانه)
در صفحه بعد به صورت عمودی از ۱ تا ۳۰ (تعداد روزهای ماه، ممکن است ۲۹ یا ۳۱ هم باشد) وارد کنید و کنار هر تاریخ بنویسید چه روزی از هفته است، برای راحتی و اختصار می تونید به جای نوشتن از شنبه تا جمعه، اولین حرف را وارد کنید مثلا ( ش به جای شنبه، ی به جای یکشنبه و…) بالای صفحه هم اسم ماه را بنویسید (مثلا فروردین)
در صفحه روبرو کارهایی را که نیاز است در این ماه انجام شود بنویسید. در برنامه ریزی به روش بولت ژورنال از نقطه برای نمایش کارها استفاده می کنند
پایین این صفحه هم شماره بزنید و وارد فهرست کنید. وارد کردن تاریخ روزها رو برای یک ماه انجام بدید تا در ادامه دفتر فضای لازم برای وارد کردن جزییات داشته باشید.
ثبت سریع (روزانه)
در صفحه های بعدی می توانید تاریخ هر روز را بزنید و کارهای هر روز را در آنجا بنویسید. به این بخش ثبت سریع یا ثبت روزانه می گویند. ثبت روزانه کمک می کند که راحت تر کارها و یادداشت ها را در دفتر پیدا کنیم.
گفتیم که علامت نشان دادن کارها در بولت ژورنال نقطه است، برای نمایش رویدادها از یک دایره و برای نمایش یادداشتها از خط تیره استفاده می کنیم. این کار کمک می کند تا راحتتر موضوعی که دنبالش هستیم را پیدا کنیم.
تا اینجا با ۴ بخش اصلی بولت ژورنال یعنی فهرست، ثبت آینده، ثبت ماهانه و ثبت سریع آشنا شدیم. حالا نوبت این است که با کمک بولت ژورنال به برنامه خود نظم دهیم.
در پایان هر ماه به ثبت سریع، ثبت ماهانه و ثبت آینده نگاه می کنیم و کارهایی را که در آن ماه انجام دادیم علامت می زنیم. حالا نوبت به بررسی کارهای ناتمام و انجام نشده می رسد. لازم است در مورد هرکار تصمیم بگیریم. اگر نیاز است این کار در آینده انجام شود و ارزش وقت گذاشتن دارد. آن کار به ماه بعد کوچ می کند. اگر نه فراموشش می کنیم.
در این دفتر هرگاه نیاز شد می توانید یک کلکسیون درست کنید و آن را به فهرست اضافه کنید. منظور از کلکسیون جمع کردن اشیای قدیمی یا جالب نیست. بلکه لیست فیلم هایی که میخواهید ببینید. وسایلی که لازم است بخرید یا افرادی که دوست دارید ملاقات کنید، هر کدام میتوانند یک کلکسیون یا مجموعه باشند. از این طریق چیزی را فراموش نمیکنید.
در این نوشته سعی کردیم به طور خلاصه اجزای اصلی بولت ژورنال را معرفی کنیم و روش برنامه ریزی در این دفتر را توضیح دهیم. امیدواریم که این نوشته برای شما مفید باشد و مشتاقیم که نظر شما را راجع به استفاده از بولت ژورنال بخوانیم.
در این صفحه میتوانید بولت ژورنالهای کرپین را مشاهده کنید. اگر هم مایل هستید از طرحهای مختلف برای درست کردن بولت ژورنال ایده بگیرید، پیشنهاد میکنیم سری به این صفحه بزنید.
همین طور اگر نکته ای دارید که برای دوستان دیگری که از بولت ژورنال استفاده میکنند مفید است، خوشحال میشویم آن را در قسمت نظرات بنویسید.
در مورد بولت ژورنال تحصیلی هم توضیح بدید.
سلام، انشالله چشم. در مقاله بعدی انجام می دیم